دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته اقتصاد

جایگاه سیستم بانکی و تاثیر برنامه های توسعه در عملکرد بانکها از نگاه اساتید اقتصاد ایران

 
 
مقدمه:
بدون تردید، در هر کشور یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، داشتن یک سیستم بانکی قوی و کارآمد است تا بتوان توسط آن علاوه بر جذب سپرده و ایجاد منابع قوی پولی، با سرمایه گذاری در امور تولیدی و افزایش تولید به رشد، توسعه و رونق اقتصادی رسید. اما اگر این سیستم بانکی به دلایل مختلف از جمله، استقراض دولت از بانکها، تصویب مقررات محدودکننده در فعالیت توسط دولت، تسهیلات تکلیفی و عدم کارایی مدیریت ناشی از مالکیت دولتی، نتواند نقش خود را به عنوان یک بانک مستقل و قوی در کنار دولت ایفا نماید به راستی چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؟
 
 آنچه که در برنامه‌های اول و دوم توسعه شاهد آن بودیم، نشان داد که علی رغم آنکه بانکها کمکهای زیادی در جهت توسعه اقتصادی کشور به دولت نمودند و به عنوان بازوی قوی دولت در این امر تبدیل شدند اما به عنوان یک بانک و بنگاه اقتصادی که باید نتایج مثبتی از عملکرد مالی خود ارائه دهند، نتوانسته‌اند از جایگاه و موقعیت خوبی برخوردار شوند. این موضوع دلایل مختلفی داشت که عمده آنها در ابتدای مطلب گفته شد.
 
 آنچه که شرایط حاضر را پس از برنامه‌های اول و دوم توسعه برای بانکها به وجود آورد و همچنین آینده‌ای امیدوار کننده نسبت به گذشته در برنامه سوم ترسیم شده است به سراغ چند تن از صاحب نظران سازمان برنامه و بودجه به عنوان تدوین کننده برنامه‌های توسعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان تصویب کنندگان برنامه‌ها و قانونگذار و دست اندرکاران سیستم بانکی کشور به عنوان مجریان که به طور کاربردی با طرحها و قوانین ارتباط نزدیک دارند، رفتیم. در این میزگرد هر یک به نوبه خود به بیان مسائل پرداختند تا خوانندگان عزیز در انتها با علم به نقطه نظرات شرکت کنندگان به نتایج جامعی در مورد شرایط به وجود آمدن چنین موقعیتی برای بانکها آگاهی یابند.
 
 
 
 
کلمات کلیدی:

سیستم بانکی

اساتید اقتصاد ایران

تاثیر برنامه های توسعه در عملکرد بانکها